Home

  Pads   Werkplaats   Resultaten   Nieuws   Sponsoring   Stichting   Contact

Werkplaats Reusable Care Creations

 De werkplaats
Reusable Care Creations is gehuisvest in de werkplaats waar ook New Cooking Bag zich bevind. RCC heeft daar een eigen ruimte om te werken en de producten op te slaan. De wijk die ‘Russia Bungalows’ heet is net iets buiten het stadscentrum gelegen. Een prachtige self-contained bungalow zoals het hier heet met een heel mooie grote compound met oude bomen er op er omheen.
 
 
 
 
  Ayisha en Fatima, 2 vrouwen met een lichamelijke beperking zijn samen begonnen aan dit project. Ze hebben allerlei filmpjes over het maken van wasbare luiers en maandverband bekeken op YouTube, zijn aan het experimenteren geslagen en zijn begonnen met het wasbare maandverband. Dit was in eerste instantie het gemakkelijkste.

 

Al de materialen waren hier in Ghana voorhanden en we konden de restjes stof die afvielen van de New Cooking Bags gebruiken als absorberend materiaal.


De meeste naaimachines die we gebruiken zijn handnaaimachines of naaimachines die met een pedaal aangedreven worden. Enkele elektrische naaimachines zijn aanwezig maar daar hebben we problemen mee als de elektriciteit het weer eens af laat weten wat nog regelmatig gebeurt.

 
 
 De middelen
Dankzij sponsors uit Nederland was het mogelijk de werkplaats te creëren.
 
  Russia Bungalows
De werkplaats staat in een wat nieuwer gedeelte van Tamale, ook wel bekend als Russia Bungalows. Zo’n 40 jaar geleden is daar een wijkje gebouwd met bungalows op zeer ruime kavels. De werkplaats ligt aan een goede doorgangsweg op een mooie locatie!