November 2018  

Samenwerking   

We gaan met ons wasbaar maandverband WASHpad samenwerken met de organisatie World Vision International. Ze hebben ons gevraagd hen te helpen om wasbaar maandverband te promoten in de Upper East Region. De bedoeling is dat we 28 mei 2019, op Menstrual Hygiene Day, samen de WASHpad bekendheid gaan geven met name aan middelbare schoolmeiden. Hierna zullen enkele vrouwen met een beperking uit hun provincie afdalen naar de onze en wij gaan hen hier in onze werkplaats leren om de WASHpads zelf te vervaardigen om te kunnen verkopen in hun eigen Regio. Prachtig dat we opgemerkt worden en dat we de kennis die we opgedaan hebben kunnen delen! Women All Should Have pads!

     
Oktober 2018  

Succes   

Wasbaar maandverband lijkt niet echt een logisch product op een landbouwbeurs maar wat hadden we een bekijks en wat waren mensen geïnteresseerd en opgetogen dat dit product nu op de markt was, letterlijk en figuurlijk… Mannen ook! Soms nog wat verlegen en beschaamd maar men erkent het probleem van wegwerpmaandverband en onze eerste klant op de eerste morgen was een politieagent die een setje kocht voor zijn vrouw… Zo moet het gaan! Een vrouw kocht onze hele voorraad inlegkruisjes die wij ook maken en was er verrukt mee! Een jonge vrouw kocht een WASHpad om het eens uit te proberen en weer een ander kocht een setje dat in de aanbieding was. Ayisha die als vrouw met een beperking deze WASHpads maakt was helemaal in haar element! Zo mooi om te zien dat wat je maakt ook gewaardeerd wordt!

     
September 2018  

School   

Er werd deze maand een naaivakschool geopend in Tamale waar meisjes leren naaien. Een Nederlandse vrouw die zich daar voor inzet had een leuk idee voor tijdens de officiële opening en vroeg ons om voor alle meisjes die daar op dit moment het naaivak leren een dubbele set wasbaar maandverband te leveren. Zij herkent het probleem dat meisjes niet op komen dagen als ze ongesteld zijn maar met behulp van onze WASHpad kan daar nu verandering in komen! Mooi dat mensen ons weten te vinden!

     
Augustus 2018  

Verkiezing   

 

Deze maand werden er in Ghana bijzondere miss verkiezingen gehouden:
BEAUTY WITH A PURPOSE…
Wie van de 23 dames uit heel Ghana zou Miss Metro Sanitation worden?
Christiana die in Tamale woont deed mee en heeft zich helemaal gericht op het promoten van wasbaar maandverband in Ghana en bezocht onze werkplaats regelmatig om er alles over te weten te komen. We hadden net een mooie bijdrage ontvangen van Emmaus in Bilthoven voor ons project Reusable Care Creations en hiermee konden we Christiana voorzien van 100 setjes wasbaar maandverband die ze mocht gebruiken om onze WASHpads te promoten. En… Ze werd 2e!!! Wat een geweldige prestatie! Ze mag nu een projectvoorstel schrijven hoe ze wasbaar maandverband wil promoten in Ghana en ze zal hierin financieel ondersteund gaan worden door de Ghanese overheid. Mooi is ook dat de jury het geweldig vond dat RCC wordt gerund door vrouwen met een lichamelijke beperking en ze wilden ook heel graag dat dát in Christiana’s projectvoorstel sterk naar voren zou komen!

     
Juni 2018  

Promotie   

En dan komt het zomaar ineens weer op ons pad: Een Engelse groep jeugdige vrijwilligers van International Service die samenwerken met Ghanese jongeren kwamen bij de werkplaats van RCC langs en vertelden dat ze graag op scholen de WASHpads wilden promoten… Fantastisch!
Ze namen de mooie banner mee met de prachtige strips en zijn de klassen bij langsgegaan…
Zou het dan nu echt gaan beginnen?

     
Mei 2018  

Ontwikkeling

Het blijft lastig om ons wasbare maandverband te promoten. We zijn al vaak op de lokale markt geweest, hebben maandverband gratis weggegeven aan vrouwen om het uit te proberen maar de verkoop wil nog niet echt vlotten.
We bedachten dat het een goed idee zou zijn om onze promotors van de New Cooking Bags in te zetten om bekendheid aan onze WASHpads te geven.
Elke vrouw die New Cooking Bags promoot -waar dan ook in Ghana- krijgt van ons gratis een proefpakketje en mag kijken of ze ook hier een markt voor kan aanboren. De WASHpads worden voor een promotieprijs aangeboden en we hopen op meer succes!